CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, October 25, 2008

MASA ITU EMAS


Pagi ni Ana teringat sangat kat arwah mama . Ana ke Tanah perkuburan Bukit Kiara seorang diri dengan menaiki kereta Ana..Ana nak beli air mawar tapi dah habis.Tiba jek terfikir apakah kelebihan menyiram air mawar pada kubur..Entahlaa..Ana percaya pada doa aje.Ana berdoa semoga arwah mama tergolong dalam golongan yang baik.ameen..mama..sedihnyee..

Selepas ni nak ke Library Universiti Malaya.assigment tak siap lagi niii..tak lama lagi nak exam daa

Inilah laptop ana..dah lama laptop ni dalam jagaan ana sejak 2005.Ia banyak berjasa pada ana dalam menuntut ilmu Allah yang amat luas ini.

Sebenarnya Ana sedang membaca tesis Mohd Azidan b. Abd Jabar dan membuat assigment teori amalan dan pengajaran bahasa arab sebagai bahasa kedua di Library Universiti Malaya


Ana ingin mendekatkan diri pada Allah dengan menuntut ilmu Allah, harapan Ana semoga berkatnya ilmu ini. Ana rasa masa itu EMAS KER PEDANG Tapi ia amat berharga..Ana tidak mahu menghabiskan waktu Ana dengan perkara perkara yang sia-sia.Insya allah..ALLAH TOLONG LAA ANA DAN BIMBINGLAH HAMBA MU INI..

Selepas zohor di library membuatkan Ana mengantuk,Ana cuba memberikan motivasi pada diri Ana sendiri dengan menaip dalam blog ini. SYUKRAN

0 komen:

INILAH ANA MENGIKUT BULAN MASIHI NOVEMBER

banyak idea dalam perkara
sukar utk dimengertikan atau difahami sikapnya
berfikiran kehadapan
berfikiran unik dan bijakp
enuh dgn idea-idea baru yg luarbiasa
pemikiran yg tajam
daya firasat yg sgt halus dan tinggi
bagus utk jadi doktor
cermat dan teliti
personality dinamiks
sifat yg berahsia,
pandai mencungkil dan mencari rahsia
banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
berani,
pemurah setia dan byk kesabarant
erlalu degil dan keras hati
apabila hendak,akan diusahakan sehingga berjaya
tak suka marah kecuali digugat
mudah ambil berat terhadap orang lain
pandai muhasabah diri
cara berfikir lain dari org lain
otak yg sangat tajam
pandai mendorong diri sendiri
tidak hargai pujian
kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi
apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya
badan yg tough
kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam
romantik
tidak pasti dgn hubungan kasih sayang
suka duduk dirumah
sangat rajin dan berkemampuan tinggi
amanah, jujur setia dan pandai berahsia
tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi
bercita-cita tinggi
perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah